5 Şubat 2013 Salı

Fincan Kebabı


Merhaba;
 
Fincan kebabını, Soframız programında izlemiştim ve mutlaka denemeliyim diye not almıştım.Sonunda geçen hafta yapabildim.Beğenerek yediğimiz bir yemek oldu. Bundan sonra da yapılacaklar arasında yerini aldı.
 
 
Malzemeler;
4 adet yufka
500 gr kuşbaşı et
500 gr mantar
3 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 adet domates
12-15 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Beşamel Sos İçin;
 
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz
Üzeri için Kaşar Peyniri
 
Yapılışı ;
 
Kuşbaşı eti kendi suyunda haşlayın.Tencereye zeytinyağını koyun.Arpacık soğan, kırmızı biber, yeşil biber, domates ve mantarları soteleyin.Haşlanmış eti bu karışımla karıştırın, soğumaya bırakın.
Yufkaları 4 parçaya bölün. Fincanın içerisine yufkayı yerleştirin.İçine hazırlamış olduğunuz karışımdan koyun.Üzerini kenarındaki yufkalarla kapatın.Fincanı ters çevirerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Yufka ve sebze-et karışımı bitene kadar aynı işlemi yapın.Üzerine beşamel sosu dökün, 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin.Sıcak servis edin.

Beşamel Sos Yapılışı ;
 
Tencereye, tereyağ ve unu koyup, kavurun.Yoğurdu karıştırarak ekleyin.Sütünü koyun ve krema kıvamına gelinceye kadar pişirin.Tuz, karabiber ekleyin, soğuyunca yumurta ile karıştırın.
 
Afiyet olsun...
 



10 yorum:

  1. Eline sağlık bu kebap bir harika görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. şu an açım görünce of dedim yani:)harika görünüyor.....ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  4. görünüşü bile bu kadar güzelse tadını merak ediyorum ellerinize sağlık hanımlar ( zerrin )

    YanıtlaSil
  5. çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.sevgi ve muhabbetle...

    YanıtlaSil
  6. Cok lezzetli ve güzel duruyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Benim de aklımın bir köşesinde durup durur bu nefis kebap :)
    En kısa zamanda denemeliyim ben de:)
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. ne zamandır bu tarifi uygulamak istiyordum.Sağol. yalnnız tarifte iki eksik var.birincisi nasıl et olacak ,ikincisi yufka kaç katı kullanılacak. Cevaplarsan sevinirim. tarihini hatırlayamadığım için star tv de bulamadım.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. ne zamandır bu tarifi uygulamak istiyordum.Sağol. yalnnız tarifte iki eksik var.birincisi nasıl et olacak ,ikincisi yufka kaç katı kullanılacak. Cevaplarsan sevinirim. tarihini hatırlayamadığım için star tv de bulamadım.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,geç yanıtladığım için kusura bakmayın.Et olarak ben dana eti kullanıyorum.Kuşbaşı doğranmış.Bir bütün yufkayı dörde bölüyoruz.Dört parçaya bölünmüş yufkanın bir parçasını fincanın içine koyup iç harcını koyduktan sonra kapıyoruz.Yani bir yufkadan 4 porsiyon oluyor.Fincan ölçüsünde Çay fincanı olacak.sevgiler

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe