30 Ekim 2014 Perşembe

Balkabağı Tatlısı

Malzemeler;
4 dilim Balkabağı
Yarım paket Pötibör Bisküvi
1 su bardağı Toz Şeker

Üzeri İçin;
1 paket Krem Şanti
1 su bardağı soğuk Süt

Süslemek İçin;
Damla Çikolata
Rulokat

Yapılışı;
Tencereye balkabaklarını dizin, üzerine şekeri ekleyin.Tencerenin kapağını kapayarak 1 saat bekletin.
Orta ateşte balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin.İlk sıcaklığı geçince pürüzsüz olacak şekilde çatalla ezin.Soğuması için kenara alın.Krem şantiyi hazırlayın, soğuması için dolaba kaldırın. Bisküvileri rondodan geçirip,toz haline getirin.Servis yapacağınız kuplara bir sıra bisküvi
bir sıra balkabağı olacak şekilde sıralayın.Servis sırasında üzerini krem şanti, damla çikolata ve rulokat ile süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. Merhaba,

    Ellerinize sağlık , porsiyonluk ikram olunca sunumu bir başka şık oluyor. Ellerinize sağlık Denemeye değer bir tarif ;)

    Sevgiler
    Sevilay Uçak
    http://lokumpilavi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,porsiyonluk ikramlar her daim şık vede keyifli oluyor,sevgiler

      Sil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe