30 Haziran 2014 Pazartesi

Fırınlanmış Domates Çorbası


Malzemeler
6-7 adet Domates
1 adet orta boy Soğan
2-3 diş Sarımsak
Tuz,Karabiber
2 yemek kaşığı Un
2 yemek kaşığı Tereyağ
5 su bardağı Sıcak Su

Yapılışı;
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine domatesleri ince yuvarlak şeklide doğrayın.Üzerine yarım ay şeklinde soğanı doğrayın.Sarımsakları ekleyin.Fırını en yüksek derecesine getirin ve kontrol ederek 15-20 dakika fırınlayın.
Fırından aldığınız domatesleri hafif ılınınca blenderdan geçirin.Tencereye tereyağı koyun, eriyen tereyağı üzerine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Blenderdan geçirdiğiniz domatesleri topaklaşmamasına dikkat ederek tencereye ekleyin. 5 su bardağı sıcak su ekleyin. Karıştırarak kaynatın.
Kaynayan domates çorbasına tuz ve karabiberi ekleyin.
Tereyağda kızartılmış ekmek dilimleri yada kaşar rendesi ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


28 Haziran 2014 Cumartesi

Ispanaklı Çanak Köfte

Merhaba,
Hayırlı Ramazanlar dilerim. Bu aralar sık sık tarif ekleyemiyorum bloga. İnşallah Ramazan ayı boyunca yeni tarifler eklemeyi planlıyorum. Tabi minik oğluşum izin verdiği sürece:))

Malzemeler;
500 gr Kıyma
1 adet Soğan (rendelenmiş)
1 adet Yumurta
2-3 dal Maydanoz
Tuz, Karabiber
2 dilim Ekmek

İç Harcı İçin;
500 gr Ispanak
1 adet Soğan
2 adet Kırmızı Biber
Sıvı yağ
Tuz

Üzeri İçin;
Rendelenmiş Kaşar Peyniri

Yapılışı;
Köfte için karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan,yumurta,ince kıyılmış  maydanoz,tuz, karabiber ve ıslatılıp iyice suyu süzülmüş ekmeği koyun ve yoğurun.
Yoğurduğunuz köftelere çanak şeklini verin. Yağlanmış fırın kabına dizin. 180 derece fırında pişirin.
Tavaya sıvı yağı koyun, üzerine soğanları ekleyip, soteleyin. Sotelenen soğanlara, doğranmış kırmızı biberi ve doğranmış ıspanağı ekleyin.Tuzunu ilave edin.Ispanaklar hafifçe soluncaya kadar pişirin.
Fırından çıkan köftelerin ortasına ıspanaklı harçtan koyun.Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.Fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar tutun.
Yanında pilavla birlikte servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

16 Haziran 2014 Pazartesi

Patatesli Peynirli Rulo Börek


Malzemeler;
4 adet Yufka
4-5 adet Patates 
1 su bardağı rendelenmiş Beyaz Peynir
Yarım demet Maydanoz
Tuz, Karabiber

Islatmak İçin;
200 gr Tereyağ
2 adet Yumurta
1 çay bardağı Süt
5 çorba kaşığı Yoğurt

Üzerine Sürmek İçin;
1 Yumurta Sarısı
1 yemek kaşığı Zeytinyağ

Yapılışı;
Patatesleri haşlayın,haşlandıktan sonra suyunu süzüp,ezin. Patates, peynir, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın.
Tereyağını eritin. Çukur bir kasede tereyağ, süt,yoğurt, yumurtayı çırpın. Yufkayı tezgaha serin üzerine fırça yardımıyla sıvı karışımdan sürdükten sonra patatesli peynirli iç malzemesini koyun.Üzerine ikinci yufkayı serip yine aynı işlemi yapın.Yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.Bittikten sonra rulo şeklinde sarıp, ortadan ikiye kesin.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. 
Dinlenen böreği ince ince dilimleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Böreklerin üzerine bir kapta karıştırdığınız yumurta sarısı, zeytinyağlı karışımdan sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.


Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe