8 Şubat 2016 Pazartesi

Kakaolu Islak Kek

Merhaba
Haftaya tatlı yiyelim tatlı başlayalım.Çok pratik ve kolay bir tatlı, bir dilim yedikten sonra bir dilim daha mutlaka yemek istedikleri Kakaolu  Islak Kek

Malzemeler,
3 adet Yumurta
1 su bardağı Toz Şeker
1 su bardağı Süt
Yarım su bardağı Sıvı Yağ
2 su bardağı Un
1 pk kabartma Tozu
1 pk Vanilya
4 yemek kaşığı Kakao

Sosu İçin:
Yarım su bardağı Toz Şeker
2 su bardağı Süt
Yarım su bardağı Sıvı Yağ
2 yemek kaşığı Kakao

Üzeri için,
Hindistan Cevizi

Yapılışı,
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Süt,sıvı yağ ekleyip,karıştırın.
Kakaoyu ekleyin,kabartma tozu,vanilya ve unu ekleyin ve karıştırın.Yağlanmış büyük boy yuvarlak borcama dökün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Kek fırında pişerken sos malzemesini hazırlayın. Sosu bir taşım kaynattıktan sonra altını kapayın.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra (yaklaşık5-6 dakika) istediğiniz şekilde dilimleyin.
Pişen sosu üzerine dökün, kekin sosu çekmesini bekleyin.
Üzerine hindistan cevizi serpip servis yapın.

Afiyet olsun...

4 Şubat 2016 Perşembe

Kütük Pasta

Merhaba;
2016 geldi hoş geldi hatta ikinci ayına bile girdik.Bende ancak yeni bir tarif ekleyebiliyorum.
Umarım bu yıl bloguma daha sık tarif ekleyebilirim.
Kütük Pastayı yeni yıl akşamı için hazırlamıştım.Sizde yapmak isterseniz tarif;

Malzemeler;
5 adet Yumurta
10 yemek kaşığı Toz şeker
10 yemek kaşığı Un
1 pk Vanilya
1 pk Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Kakao

İç Kreması
1 paket Hazır Krema
1 su bardağı Soğuk Süt

Ganaj;
1 pk Krema (200 ml)
200 gr Çikolata

Üzeri için;
1 yemek kaşığı Kakao
1 yemek kaşığı Pudra Şekeri

Yapılışı;
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.Krema kıvamına gelince un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyin.Bir kez karıştırın gerisini tahta kaşıkla alttan üste yavaşça karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine eşit şekilde güzelce yayın.Tepsiyi tezgaha bir kaç kez vurun iyice dağılsın.180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.Kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edin,Pişmemişse biraz daha pişirin.Fırın dereceleri farklı olduğu için sizinkinde daha uzun yada daha kısa sürede pişebilir.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra yağlı kağıt üzerinde yavaşça rulo yapın.

Hazır kremayı üzerinde yazan tarife göre hazırlayın.Dolaba kaldırın.

Ganaj için; 200 ml kremayı ısıtıp ocaktan alın içine 200 gr çikolatayı ekleyip çikolata iyice eriyinceye kadar karıştırın.Soğuması için cam kaseye alın.

Rulo yaptığınız keki yavaşça açın içine hazırladığınız kremayı ve istediğiniz meyveyi koyun ve sarın.
Üzerine ganaj sürün.Çatalla yol yol çizgi yapın,Kenarından verev şekilde kesin.Yan tarafına yapıştırın biraz daha ganaj sürün. Üzerine kakao ve pudra şekeri serpin.İstediğiniz şekilde süsleyin.

Kütük Pastaya'nın kekini yapmaya başlamadan önce krema ve ganajı hazırlayın.Soğuması için bekletin.

Afiyet olsun...

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe