Malzemeler
6-7 adet Domates
1 adet orta boy Soğan
2-3 diş Sarımsak
Tuz,Karabiber
2 yemek kaşığı Un
2 yemek kaşığı Tereyağ
5 su bardağı Sıcak Su
Yapılışı;
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine domatesleri ince yuvarlak şeklide doğrayın.Üzerine yarım ay şeklinde soğanı doğrayın.Sarımsakları ekleyin.Fırını en yüksek derecesine getirin ve kontrol ederek 15-20 dakika fırınlayın.
Fırından aldığınız domatesleri hafif ılınınca blenderdan geçirin.Tencereye tereyağı koyun, eriyen tereyağı üzerine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Blenderdan geçirdiğiniz domatesleri topaklaşmamasına dikkat ederek tencereye ekleyin. 5 su bardağı sıcak su ekleyin. Karıştırarak kaynatın.
Kaynayan domates çorbasına tuz ve karabiberi ekleyin.
Tereyağda kızartılmış ekmek dilimleri yada kaşar rendesi ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...