Günaydın,
Güzel bir cuma günü olsun ve hafta sonu da güzel geçsin.
Bu sabah erkenciyiz. Doruk Alp erkenden uyanınca kahvaltımızı yaptık.Biraz oynadık.Günün koşturmacasına başlamadan da tarifimi paylaşayım dedim.
Portakallı Haşhaşlı Kek bu aralar takıntım, bu ara pek sık yaptım.Yerken haşhaşların çıtır çıtır ağza gelmesi hoşuma gidiyor.Birde portakal olunca nefis oluyor.
Malzemeler;
Güzel bir cuma günü olsun ve hafta sonu da güzel geçsin.
Bu sabah erkenciyiz. Doruk Alp erkenden uyanınca kahvaltımızı yaptık.Biraz oynadık.Günün koşturmacasına başlamadan da tarifimi paylaşayım dedim.
Portakallı Haşhaşlı Kek bu aralar takıntım, bu ara pek sık yaptım.Yerken haşhaşların çıtır çıtır ağza gelmesi hoşuma gidiyor.Birde portakal olunca nefis oluyor.
Malzemeler;
4 adet Yumurta (oda sıcaklığında)
2 su bardağı Toz Şeker
1 su bardağı Sıvı Yağ
2 yemek kaşığı Mavi Haşhaş
2 adet Portakalın Suyu
1 paket kabartma Tozu
1 paket Vanilya
1 adet Portakal kabuğu rendesi
2,5 su bardağı Un
Yapılışı;
Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın. Portakal suyu ve sıvı yağı ekleyip,çırpmaya devam edin.
Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin.En son portakal kabuğu rendesi ve haşhaşı ekleyin. Yağlanmış kalıbınıza dökün. 180 derece fırında pişirin. Pişip pişmediğini kürdan testiyle anlayabilirsiniz.
Keke kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
Fırının kapağını ilk 20 dakika kesinlikle açmayın.Yoksa kekiniz kabarmaz.
Afiyet olsun.