Malzemeler;
1 kg patates
500 gr Kıyma
2 orta boy Soğan
1 adet Kırmızı Biber
1 adet Yeşil Biber
2 adet Domates
1 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Toz Şeker
Tuz
Karabiber
Pul Biber
Kızartmak için Sıvı Yağ
Zeytinyağ
Üzeri İçin;
2 adet Yeşil Sivri Biber
1 adet Domates
Yapılışı;
Patatesleri halka şeklinde doğrayın.Sıvı yağda kızartıp, kenara alın.
Tavaya zeytinyağı ekleyip, kıymayı kavurun.Soğanları ilave edip, soğanlar sararıncaya kadar kavurun.Kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin.Sarımsağı katın.Üzerine kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin 1-2 dakika çevirin.Toz şekeri ekleyin.(Domatesin asidini alması için)
Karabiber, tuz ve pul biberle baharatlandırın.
Fırın kabına bir sıra patates dizin,üzerine kıymadan yayın.Kıyma ve patates bitinceye kadar bu şekilde kat kat dizin.Üzerine dilimlenmiş domates ve biber koyun.200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.