3 Nisan 2014 Perşembe

Enginarlı Pilav


Uzmantv'de izlemek isterseniz; Enginarlı Pilav

Malzemeler;
4 adet Enginar
2,5su bardağı Baldo Pirinç
1 adet orta boy Soğan
1/2 çay bardağı Zeytinyağ
Yarım demet ince kıyılmış Dereotu
3,5 su bardağı sıcak Su
Tuz, Karabiber
1 yemek kaşığı Şeker

Yapılışı;
Pirinci bir kaba koyun, üzerine sıcak su ve tuz ekleyip, yarım saat sıcak suda bekletin.Tencereye zeytinyağı koyun, yemeklik doğranmış soğanı ve tuzunu ekleyip, soğanları soteleyin. Küp küp doğranmış enginarları ekleyip 2 -3 dakika kavurun. Yarım su bardağı sıcak su ekleyip, enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sıcak suda bekleyen pirinçleri nişastası akana kadar soğuk suyun altında yıkayın.Pişmekte olan enginarların üzerine pirinci ve şekeri ekleyin. 3 su bardağı sıcak suyu koyup, fokurdayana kadar kaynatın. Tencereyi kısık ateşe alıp 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp, ince kıyılmış dereotu ve karabiberi ekleyin,kapağını kapatın. Enginarlı pilav demlendikten sonra karıştırın, servis yapın.

4 yorum:

  1. Enginar yemenin ve yedirmenin bir yolu daha .elinize sağlık çok güzel görünüyor.blogunuzu izlemeye aldım.bende beklerim.
    http://evimizinmarifetleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Farkli bir pilav olmus ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık …
    Dereotu hoş bir lezzet katmıştır enginarlı pilava afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  4. Dün aynı malzemelerle bulgurdan yaptım nefis oldu. Demek sizin blogda görmüşüm buradan ilham aldım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil