4 adet Enginar
2,5su bardağı Baldo Pirinç
1 adet orta boy Soğan
1/2 çay bardağı Zeytinyağ
Yarım demet ince kıyılmış Dereotu
3,5 su bardağı sıcak Su
Tuz, Karabiber
1 yemek kaşığı Şeker
Yapılışı;
Pirinci bir kaba koyun, üzerine sıcak su ve tuz ekleyip, yarım saat sıcak suda bekletin.Tencereye zeytinyağı koyun, yemeklik doğranmış soğanı ve tuzunu ekleyip, soğanları soteleyin. Küp küp doğranmış enginarları ekleyip 2 -3 dakika kavurun. Yarım su bardağı sıcak su ekleyip, enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sıcak suda bekleyen pirinçleri nişastası akana kadar soğuk suyun altında yıkayın.Pişmekte olan enginarların üzerine pirinci ve şekeri ekleyin. 3 su bardağı sıcak suyu koyup, fokurdayana kadar kaynatın. Tencereyi kısık ateşe alıp 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp, ince kıyılmış dereotu ve karabiberi ekleyin,kapağını kapatın. Enginarlı pilav demlendikten sonra karıştırın, servis yapın.
Enginar yemenin ve yedirmenin bir yolu daha .elinize sağlık çok güzel görünüyor.blogunuzu izlemeye aldım.bende beklerim.
YanıtlaSilhttp://evimizinmarifetleri.blogspot.com.tr/
Farkli bir pilav olmus ellerinize saglik..
YanıtlaSilEllerinize sağlık …
YanıtlaSilDereotu hoş bir lezzet katmıştır enginarlı pilava afiyetler olsun...
Dün aynı malzemelerle bulgurdan yaptım nefis oldu. Demek sizin blogda görmüşüm buradan ilham aldım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil