Malzemeler;
1 paket Kemalpaşa Tatlısı
Kemalpaşa tatlısı için şeker ve su (Paketin üzerindeki ölçülerde)
Muhallebisi İçin;
5 su bardağı Süt
2 yemek kaşığı Un
2 yemek kaşığı Buğday Nişastası
2 yemek kaşığı Hindistan Cevizi
6 yemek kaşığı Toz Şeker
1 paket Vanilya
Üzeri için;
Hindistan Cevizi
Yapılışı;
Kemalpaşa tatlısını paketin üzerinde yazan tarifine göre hazırlayın. Pişirirken sık sık karıştırın ki Kemalpaşalar şerbetini iyice çeksin.
Orta büyüklükte ki borcama tatlıların şerbetini süzdürerek alın ve soğumaya bırakın.
Tencereye, un, şeker, hindistan cevizi, buğday nişastasını koyun ve karıştırın. Sütü ekleyin. Karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocaktan alın, vanilyayı ekleyip, mikserle 5 dakika karıştırın.
Tatlıların üzerine muhallebiyi dökün. Buzdolabında 3-4 saat soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis edin. İsterseniz de benim yaptığım gibi çikolata sos ile de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
hımmm nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilkışkırtıcı bir tatlı içine düşmeden yorum bırakıp kaçayım harika görüntü eline sağlık canım
YanıtlaSilenfes bir görüntü
YanıtlaSilellerinize sağlık