Malzemeler,
250 gr oda sıcaklığında Tereyağ
1 Çay bardağı Sıvıyağ
1,5 fincan kavrulmuş susam
5 yemek kaşığı Pudra Şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket Vanilya
Aldığı kadar Un
Üzeri için;
Pudra şekeri
Yapılışı;
Küçük bir tavada susamları kavurun. Ilınması için kenara alın.Hamuru yoğuracağınız kaba, un hariç diğer tüm malzemeyi koyun ve karıştırın. Kontrollü olarak un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekil verin tüm hamur bitince çatalla üzerine bastırın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Üzerine pudra şekeri serpip,servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder