Malzemeler
2 su bardağı barbunya
1 adet orta boy soğan
1 adet Havuç
2 diş Sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
2 küp şeker
Tuz
Yapılışı
Barbunyaları bir gece önceden sıcak suya koyun.Ertesi gün barbunyayı 30-35 dakika haşlayın. Zeytinyağını tencereye alın yemeklik doğranmış soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurun.Küp küp doğranmış havucu ve sarımsağı ilave edin. Domates salçasını ekleyin 2-3 dakika kavurun. Barbunyayı ekleyin.Sıcak suyunu ilave edip,kısık ateşte pişirin.Barbunyayı ocaktan almadan 10 dakika önce tuzunu ve şekerini ekleyin.Barbunya yemeğini ılık Yada soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder