Malzemeler;
Kek İçin;
3 adet Yumurta
1,5 çay bardağı Toz Şeker
2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı Un
1,5 çay bardağı Süt
1,5 çay bardağı Sıvı Yağ
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
Şerbeti İçin,
2 su bardağı Toz Şeker
2,5 su bardağı Su
Muhallebisi İçin;
1 kg Süt
4 yemek kaşığı Toz Şeker
4 yemek kaşığı Buğday Nişastası
Üzeri İçin;
1 paket Krem Şanti
1 su bardağı soğuk Süt
Yapılışı;
Önce şerbeti hazırlayın. Suyu ve şekeri kaynatıp kıvam alınca ocağın altını kapayın, soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyin. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen borcama kek karışımını dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında keki pişirin.
Pişen kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra (4-5 dk kadar) soğumuş şerbeti üzerine dökün.
Muhallebiyi hazırlayın ve şerbetini çekmiş tatlının üzerine dökün.
En son kremşantiyi 1 bardak soğuk sütle hazırlayıp muhallebinin üzerine yayın, üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Nefis görünüyor ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilOyyy oyyy ben çok severim irmikli her türlü şeyi. Bu da pasta olmuş adeta:)
YanıtlaSilElinize sağlık, afiyet olsun...
Oyyy oyyy ben çok severim irmikli her türlü şeyi. Bu da pasta olmuş adeta:)
YanıtlaSilElinize sağlık, afiyet olsun...