Malzemeler;
1 kg patates
3 adet Havuç
1 kase Süzme Yoğurt
Tuz
2 diş Sarımsak
Zeytinyağ
Maydanoz
1 adet Limon Suyu
Yapılışı;
Patateslerin kabuklarını soyup , parçalara bölün, tuzunu ekleyip suda haşlayın.
Haşlanan patateslerin suyunu süzüp, ezin.İçine rendelenmiş sarımsak, zeytinyağ,limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Ceviz büyüklüğünden biraz irice parçalar koparıp elinizle içini oyup çanak şeklini verin.
Patatesler haşlanırken , Havuçları rendeleyip az zeytinyağın da soteleyin. Soğuması için kenara alın.
Patates çanaklarının içine havuç koyun,üzerine süzme yoğurt ekleyin.
Maydanoz yaprakları ile süsleyin.
Afiyet olsun...
ellerine saglık
YanıtlaSil