28 Nisan 2020 Salı

Üzümlü Kurabiye





Malzemeler
250 gr Tereyağ (oda sıcaklığında)
3 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1 su bardağından bir parmak fazla tozşeker
1,5 su bardağı kuru üzüm
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu reddesi
4-5 su bardağı un
Üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı
1 Çay kaşığı Sıvı yağ
1 Çay kaşığı pudra şekeri

Yapılışı
Tereyağ ve toz şeker mikserle karıştırılır. Yumurtalar tek tek eklenir ve çırpmaya devam edilir.Üzüm,vanilya, limon kabuğu rendesi eklenir.Kabartma tozu ve un azar azar eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.15 dakika dinlendirilir.
Dinlenen hamur 4 eşit parçaya bölünür.Merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında açılır.Açılan hamur rulo yapılır.Üzerine bastırılarak düz hale getirilir.Diğer parçalara da aynı işlem uygulanarak buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.Dinlendirilen hamurlar dolaptan alınıp çatalla üzeri boydan boya çizilir.Üzerine yumurta sarısı,Sıvı yağ  ve pudra şekeri karışımından sürülür.3 parmak kalınlığında verev şeklinde kesilir.Fırın tepsisine yerleştirilir.Önceden ısıtılmış 200 derece  Fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe