Günaydın,
Güzel bir cuma günü olsun ve hafta sonu da güzel geçsin.
Bu sabah erkenciyiz. Doruk Alp erkenden uyanınca kahvaltımızı yaptık.Biraz oynadık.Günün koşturmacasına başlamadan da tarifimi paylaşayım dedim.
Portakallı Haşhaşlı Kek bu aralar takıntım, bu ara pek sık yaptım.Yerken haşhaşların çıtır çıtır ağza gelmesi hoşuma gidiyor.Birde portakal olunca nefis oluyor.
Malzemeler;
Güzel bir cuma günü olsun ve hafta sonu da güzel geçsin.
Bu sabah erkenciyiz. Doruk Alp erkenden uyanınca kahvaltımızı yaptık.Biraz oynadık.Günün koşturmacasına başlamadan da tarifimi paylaşayım dedim.
Portakallı Haşhaşlı Kek bu aralar takıntım, bu ara pek sık yaptım.Yerken haşhaşların çıtır çıtır ağza gelmesi hoşuma gidiyor.Birde portakal olunca nefis oluyor.
Malzemeler;
4 adet Yumurta (oda sıcaklığında)
2 su bardağı Toz Şeker
1 su bardağı Sıvı Yağ
2 yemek kaşığı Mavi Haşhaş
2 adet Portakalın Suyu
1 paket kabartma Tozu
1 paket Vanilya
1 adet Portakal kabuğu rendesi
2,5 su bardağı Un
Yapılışı;
Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın. Portakal suyu ve sıvı yağı ekleyip,çırpmaya devam edin.
Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin.En son portakal kabuğu rendesi ve haşhaşı ekleyin. Yağlanmış kalıbınıza dökün. 180 derece fırında pişirin. Pişip pişmediğini kürdan testiyle anlayabilirsiniz.
Keke kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
Fırının kapağını ilk 20 dakika kesinlikle açmayın.Yoksa kekiniz kabarmaz.
Afiyet olsun.
Haşhaşı kekte, kurabiyede, tatlıda kullanmasını çok seviyorum. çıtır çıtır ağza gelmesi çok hoş oluyor....
YanıtlaSilMerhaba Saadet Hanım, bende bu yüzden seviyorum haşhaşı hem rengi hemde çıtır çıtır ağza gelmesi hoşuma gidiyor,sevgiler
SilBir kere de benim kekim kabarırmı şöyle :( Elinize sağlık enfes görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkür ederim,kabarır neden kabarmasın ki, püf noktalarına dikkat ederseniz bu kekten daha çok kabarır.Önemli olan tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması ve gerektiğinden fazla karıştırmamak,sevgiler
SilNefis görünüyor ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilTeşekkür ederim,sevgiler
SilHaşhaş, tariflere ayrı bir lezzet katıyor. Dün yaptığım poğaçaya da haşhaş ekledim herkes çok beğendi. Ellerinize sağlık....
YanıtlaSilTeşekkür ederim,çıtır çıtır güzel oluyor, sizinde elinize sağlık
SilŞahane olmuş. Ellerinize sağlık . Tam portakal In zamanı geçmek üzere acele edelim yapmak için.
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler
SilNefis görünüyor ,ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilnefis ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
SilEllerinize sağlık nefis görünüyor ben hiç haşhaş kullanmadım kekler de. deneyebilirim.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler,sevgiler
SilMerhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim,sevgiler
Silçayımın yanında ne iyi giderdi ellerine sağlık:)
YanıtlaSilAynen dediğiniz gibi haşhaşın çıtır çıtır yenmesi keklerde benim de çok hoşuma gider.
YanıtlaSilHaşhaşı bir çok yerde kullanırım.. Portakal kokusuyla da nefis olmuştur... ellerinize sağlık:)
nefis görünüyor... portakallı olan her şeye bayılırım :)
YanıtlaSilblogda yeni stil ve gezi postlarım var beklerim :)
http://samiraslifeandstyle.blogspot.com.tr/
afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilTeşekkür ederim:))
Silne hoş bir kek özellikle çocuklar bayılıyorlar kek içindeki haşhaşlara ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sevgiler
Silgerçekten nefis bir kek bende yapıyorum sık sık ellerinize sağlıkk
YanıtlaSilbende bloğuma desteklerinizi bekliyorum
http://misevimm.blogspot.com.tr/
Çok teşekkür ederim, sevgiler
Sil