Güzel bir günden herkese Merhaba,
Yaz geldi sayılır.Mayıs ayında Neredeyse Temmuz sıcaklarını yaşadık. Yazın zeytinyağlı yemekleri daha çok yapıyorum. İmambayıldı da onlardan biri. Nasıl yaptığıma gelince;
Malzemeler;
4 küçük boy Patlıcan
5 adet Soğan
6 çorba kaşığı Zeytinyağı
6 diş Sarımsak
3 adet Domates
Yarım demet Maydanoz
1 çay bardağı Su
1 tatlı kaşığı Toz Şeker
Tuz
Kızartmak için Yağ
Yapılışı;
Patlıcanların sap kısımlarını kesip, alacalı soyun. 15 dakika tuzlu suda bekleterek acısının çıkmasını sağlayın. Patlıcanları kurulayıp, kızgın yağda kızartın. Fırın tepsisine yerleştirin. Ortasında bıçakla boylamasına yarık açın.
Soğanları piyazlık doğrayın. Tuz ile birlikte 4 çorba kaşığı zeytinyağında sararıncaya kadar kavurun. Üzerine doğranmış sarımsakları ilave edin.2-3 dakika kavurun. Kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Şekeri ekleyin. Domates suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip ateşten alın. Hazırlanan harcı patlıcanlara paylaştırın. 1 çay bardağı suyu fırın kabına dökün. 2 çorba kaşığı zeytinyağını patlıcanların üzerinde gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra fırın kabında soğutun. Soğuduktan sonra servis kabına alabilirsiniz.
Afiyet olsun...