Malzemeler;
125 gr Tereyağ (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı Süt
1 su bardağından bir parmak eksik Sıvı yağ
2 çay kaşığı Tuz
2 yemek kaşığı Toz Şeker
1 paket Kabartma Tozu
5-5,5 su bardağı Un
Üzeri İçin;
Yumurta Sarısı
Susam, Çörek otu
Yapılışı;
Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi koyun ve karıştırın.Yavaş yavaş unu ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur olana kadar yoğurun.İstediğiniz şekli verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam, çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.