Merhaba,
Haftanın sonuna yaklaştığımız, yağmurlu İstanbul'dan sevgiler,
Bugün Karadeniz yöresine ilişkin bir tarifle buradayım.Aslında tüm Karadeniz'de yapılıyor mudur bilemiyorum ama Bulancak'ta sık sık yaparız.Kiraz Tuzlusu Kavurması,çayın yanında misafirlerinize ikram etmek için değişik bir alternatif olabilir. Bu tarifi evde, yazdan hazırlanmış olan kiraz tuzlusu ile yaptım.
Malzemeler;
1 kg kiraz tuzlusu
3 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı;
Kirazların çekirdeklerinin çıkararak akşamdan suya koyuyoruz.Suyu sık sık değiştiriyoruz ki tuzunu atsın. Tencereye zeytinyağını koyup ısıtıyoruz, yemeklik doğranmış soğanları da ekleyip soteliyoruz.
Soteleme işlemi bittikten sonra suyunu süzdüğümüz kirazları ekleyip, 5-6 dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatıyoruz.Kiraz tuzlumuz afiyetle yemeğe hazır.
Afiyet olsun...