15 Kasım 2012 Perşembe

Pancar (Kara Lahana) Diblesi


Merhaba,

Bugün size yöresel bir yemek tarifi vermek istiyorum.Biz, Karadeniz'liyiz o yüzden evimizde Karadeniz yemekleri sık yapılır.Daha doğrusu annem  yapar bizde afiyetle yeriz :))
Şimdi gelelim tarifimize ;

Malzemeler;

1 bağ pancar
1 çay bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz,kırmızı biber

Yapılışı ;

Önce pancarlarımızı bir güzel yıkıyoruz. Tenceremize su ve tuz koyup kaynatıyoruz.Su kaynarken pancarları incecik doğruyoruz.Kaynamakta olan suyun içine pancarları koyuyoruz.5 dakika kaynadıktan sonra pirinçleri ekliyoruz. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Tenceremizi ocaktan alıp suyunu süzüyoruz.
Soğanları yemeklik doğrayıp, tereyağın da pembeleşinceye kadar soteliyoruz. Üzerine süzdüğümüz pancarı koyup, karıştırdıktan sonra pancar diblemiz hazır.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe