Malzemeler;
15 adet Baklavalık Yufka
250 gr Kıyma
3 orta boy Soğan
Tuz, Karabiber
2-3 yemek kaşığı Zeytinyağı
Yufkaların arasına sürmek için;
Yarım çay bardağı Sıvı Yağ
Üzeri İçin;
2 adet Yumurta Sarısı
Yapılışı;
Önce iç harcı hazırlayın. Soğanları küçük küçük yemeklik doğrayın.
Zeytinyağı ile orta ateşte şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Kıymayı ekleyin.4-5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Tuz, karabiberi ekleyin, karıştırıp ocağı kapatın. Soğumaya bırakın.
1.yufkayı tezgaha serin, fırça ile üzerine sıvı yağ sürün.2.yufkayı üzerine serin, tekrar sıvı yağ sürün. 3. yufkayı da serdikten sonra yağ sürmeden kıymalı harcı bir kenarına koyun.
Yufkaları nazikçe parçalamadan sıkıca rulo yapın. 4 eşit parça olacak şekilde kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun...
çıtır çıtır çok seviyorum eline sağlık sevgiler:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sevgiler
Silellerine sağlık canım..
YanıtlaSilçıtır çıtır nefis bir börek..
afiyetle..
Sağol canım, sevgiler
Silbayıldım piknik için yapıcam bunlardan .
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sevgiler
Sil