Merhaba,
Haftanın sonuna yaklaştığımız, yağmurlu İstanbul'dan sevgiler,
Bugün Karadeniz yöresine ilişkin bir tarifle buradayım.Aslında tüm Karadeniz'de yapılıyor mudur bilemiyorum ama Bulancak'ta sık sık yaparız.Kiraz Tuzlusu Kavurması,çayın yanında misafirlerinize ikram etmek için değişik bir alternatif olabilir. Bu tarifi evde, yazdan hazırlanmış olan kiraz tuzlusu ile yaptım.
Malzemeler;
1 kg kiraz tuzlusu
3 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı;
Kirazların çekirdeklerinin çıkararak akşamdan suya koyuyoruz.Suyu sık sık değiştiriyoruz ki tuzunu atsın. Tencereye zeytinyağını koyup ısıtıyoruz, yemeklik doğranmış soğanları da ekleyip soteliyoruz.
Soteleme işlemi bittikten sonra suyunu süzdüğümüz kirazları ekleyip, 5-6 dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatıyoruz.Kiraz tuzlumuz afiyetle yemeğe hazır.
Afiyet olsun...
ilk defa duyduğum ve gördüğüm bir lezzet.tadını merak ettim doğrusu.elinize sağlık.
YanıtlaSililk defa duydum:)çok ta merak ettim ama ellerinize sağlık
YanıtlaSilİlk defa kiraz turşusunu duydum tadını merak ettim :) eline sağlık.
YanıtlaSilkaradenizliyim ama ilk kez duyuyorum bu kiraz tuzlusunu.)
YanıtlaSildeğişikmiş..
ellerinize sağlık..
sevgiler.. :)
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.Kiraz tuzlusunun tadını ben mantar tadına benzetiyorum.Kirazın her türüyle yapılabiliyor.İnşallah kiraz mevsiminde kiraz tuzlusunu yaparım o zaman sizlere nasıl kiraz tuzlusu yapıldığını da anlatırım.Sevgiler :))
YanıtlaSilŞehr-i İstanbula selam olsun :)
YanıtlaSilBu nefis yemeği ben de hiç dymadımdı,çok nefis gözüküyor.
Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle..
herkes gibi bende hiç duymadım.ANlaşılan yöresel bir yemek.Ellerine sağlık
YanıtlaSilHayırlı cumalar
merhabalar
YanıtlaSiliadei ziyarete geldim
kirazı bir yemekte düşünemezdim doğrusu
değişik bir tarif olmuş elinize sağlık
görüşmek dileğiyle...
Şeker Mutfağım haaa haa bak ben biliyor ve yapıyorumda bu yemeği hatta taslaklarımda hazır duruyorda bir türlü yayınlayamadım:)Eşim çok sever.Görünce hemen okudum yazını acaba o taraflımısın diye evet evet tahminimde yanılmadım.Bulancak Görele arası iki adım zaten Canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilÇok ilginç geldi canım. Kiraz tuzlaması nasıl yapılır ondan da bahsedersen seviniriz. ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilMerhaba, en kısa zamanda yazacağım kiraz tuzlamasının nasıl yapıldığını,
YanıtlaSilsevgili vişnap ah birde taflan tuzlusu olsa da yesek değil mi ama . Sevgiler
Giresunlu bir tanıdığım vermişti bana yapmam için ama zaman bulup yapamadım ve attım. çok şey kaçırmış olabilirim.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilkocamin Ailesi son bolum izle
YanıtlaSilRuhumun Aynasi son Bolum izle
Diger Yarim son Bolum izle
Guzel koylu son Bolum izle
kocamin Ailesi son bolum izle
Dizi son izle
Dizi son bolum izle
Tek part Dizi izle
Tek Parca Dizi izle
Online Dizi izle
Arrow Dizi son izle
Yabancı Dizi izle
Dizi Oyunculari kimlerdir
Dizi Muzigi hangisidir