30 Eylül 2013 Pazartesi

Tahinli Kek


Bugün çayın yanında mis gibi bir tahinli kek tarifim var. Aslında bu keki yapalı çok oldu ama yayınlamak bugüne kaldı. Kekin tarifi Sarı Mutfak Hande'den .Tahin tadını sevenlerin beğeniyle yiyeceği bir kek oldu. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
 
Malzemeler;
3 adet Yumurta
1 su bardağı Şeker
1 çay bardağı Süt
1 çay bardağı Sıvı Yağ
1,5 çay bardağı Tahin
5 tepeleme yemek kaşığı Un
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
 
Yapılışı;
Keki yapacağınız kaba oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın ve biraz çırpın. Şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar yumurta ile birlikte çırpın. Süt, sıvı yağ, tahin ekleyin karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
 
Afiyet olsun...
 

1 yorum:

  1. elinize sağlık
    tahin mevsimi geldi sanırım
    hele de yarın sıcaklıklar birden düşecek dediklerine göre
    kalın sağlıcakla

    YanıtlayınSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe