Malzemeler;
250 gr Tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı Pudra Şekeri
1 paket Vanilya
500 gr Un
Yapılışı;
Hamur yoğurma kabında, pudra şekeri, tereyağı ve vanilyayı karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun. Yoğurdunuz hamuru rulo şekline getirerek istediğiniz büyüklükte kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerini çatalla çizin. 160 derece fırında 30-40 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
16 Aralık 2014 Salı
17 Kasım 2014 Pazartesi
Maş Fasülyesi Salatası
Malzemeler;
2 su bardağı Maş Fasülyesi
1 su bardağı Nohut
7-8 adet KornişonTurşusu
2 adet Kırmızı Biber
Yarım demet Maydanoz
Sos İçin,
1/2 Limon Suyu
1 yemek kaşığı Elma Sirkesi
6-7 yemek kaşığı Zeytinyağ
Tuz
Yapılışı;
Bir gece önceden ıslatılmış maş fasülyesini ve nohutu haşlayın.Kırmızı Biber, Kornişon Turşu ve Maydanozu doğrayın.Tüm malzemeleri bir salata kasesinde birleştirin, sosunu döküp harmanlayın.
Maş Fasülyesi salatası afiyetle yemeğe hazır.
Afiyet olsun.
30 Ekim 2014 Perşembe
Balkabağı Tatlısı
Malzemeler;
4 dilim Balkabağı
Yarım paket Pötibör Bisküvi
1 su bardağı Toz Şeker
Üzeri İçin;
1 paket Krem Şanti
1 su bardağı soğuk Süt
Süslemek İçin;
Damla Çikolata
Rulokat
Yapılışı;
Tencereye balkabaklarını dizin, üzerine şekeri ekleyin.Tencerenin kapağını kapayarak 1 saat bekletin.
Orta ateşte balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin.İlk sıcaklığı geçince pürüzsüz olacak şekilde çatalla ezin.Soğuması için kenara alın.Krem şantiyi hazırlayın, soğuması için dolaba kaldırın. Bisküvileri rondodan geçirip,toz haline getirin.Servis yapacağınız kuplara bir sıra bisküvi
bir sıra balkabağı olacak şekilde sıralayın.Servis sırasında üzerini krem şanti, damla çikolata ve rulokat ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun...
21 Ekim 2014 Salı
Yoğurtlu Buğday Salatası
Malzemeler;
2 su bardağı Buğday
1 su bardağı Mısır
4-5 adet Salatalık Turşusu
Yarım demet Dereotu
Üzeri İçin;
3 yemek kaşığı Zeytinyağ
Kırmızı Pul Biber
1,5 su bardağı Yoğurt
2 diş Sarımsak
Yapılışı;
Buğdayları akşamdan sıcak suya koyun. Sabah suyunu süzüp buğdayı haşlayacağınız tencereye alın.Üzerine 3-4 su bardağı sıcak su ekleyin.Buğdaylar yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan buğdayın suyunu süzün.Soğuması için kenara alın. Buğdaylar soğuduktan ve iyice suyu süzüldükten sonra mısır, salatalık turşusu, ince kıyılmış dereotu ekleyip, karıştırın.
Ayrı bir kapta yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın. Buğday salatasının üzerine dökün. Servis yapacağınız zaman sos tenceresinde zeytinyağı ısıtın, kırmızı pul biber ekleyin.Yoğurtlanmış buğday salatasının üzerine döküp servis edin.
Afiyet olsun...
18 Ekim 2014 Cumartesi
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı
Malzemeler;
1 paket Kemalpaşa Tatlısı
Kemalpaşa tatlısı için şeker ve su (Paketin üzerindeki ölçülerde)
Muhallebisi İçin;
5 su bardağı Süt
2 yemek kaşığı Un
2 yemek kaşığı Buğday Nişastası
2 yemek kaşığı Hindistan Cevizi
6 yemek kaşığı Toz Şeker
1 paket Vanilya
Üzeri için;
Hindistan Cevizi
Yapılışı;
Kemalpaşa tatlısını paketin üzerinde yazan tarifine göre hazırlayın. Pişirirken sık sık karıştırın ki Kemalpaşalar şerbetini iyice çeksin.
Orta büyüklükte ki borcama tatlıların şerbetini süzdürerek alın ve soğumaya bırakın.
Tencereye, un, şeker, hindistan cevizi, buğday nişastasını koyun ve karıştırın. Sütü ekleyin. Karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocaktan alın, vanilyayı ekleyip, mikserle 5 dakika karıştırın.
Tatlıların üzerine muhallebiyi dökün. Buzdolabında 3-4 saat soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis edin. İsterseniz de benim yaptığım gibi çikolata sos ile de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
19 Ağustos 2014 Salı
Tam Buğday Unlu Poğaça
Malzemeler;
2 adet Yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
1 su bardağı Yoğurt
50 gr Tereyağ (oda sıcaklığında)
1/4 bardak Zeytinyağ
1 çay kaşığı Karbonat
Tuz
3,5-4 su bardağı Tam Buğday Unu
Üzeri için;
Susam
Çörekotu
İç Malzemesi;
1 su bardağı peynir (rendelenmiş)
6-7 dal Maydanoz
Yapılışı;
Hamur yoğurma kabına, sarısını ayırdığınız yumurtanın akı ile diğer yumurtanın tamamını, yoğurt, zeytinyağ ve tereyağı koyun iyice karıştırın.Unun yarısı, karbonat ve tuzu ekleyerek yoğurun.Kalan unu da ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.Üzerini nemli bir bez ile kapayarak yarım saat dinlendirin.
İç harcı için peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzun içinde açıp peynirli malzemeden koyun ve şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Tüm hamur bitince üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
6 Ağustos 2014 Çarşamba
Dereotlu Poğaça
Malzemeler;
100 gr Tereyağ
1 kahve fincanı Zeytinyağ
2 yemek kaşığı Yoğurt
2 adet Yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
1,5 çay kaşığı Tuz
1 paket Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Sirke
1 demet Dereotu
3 su bardağı Un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı Zeytinyağ
Yapılışı;
Hamur Yoğurma kabına tereyağ, zeytinyağ, yoğurt, tuz, sirke ve yumurtayı koyun, karıştırın. Doğranmış dereotunu ilave edin.Kabartma tozu ve unu ekleyin.Hamuru yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısı ve zeytinyağı bir tabakta karıştırın. Dere otlu poğaçaların üzerine sürün.Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında pişirin. Dere otlu poğaça servise hazır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Yorumlar (Atom)