19 Ağustos 2014 Salı

Tam Buğday Unlu Poğaça

Malzemeler;
2 adet Yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
1 su bardağı Yoğurt
50 gr Tereyağ (oda sıcaklığında)
1/4 bardak Zeytinyağ
1 çay kaşığı Karbonat
Tuz
3,5-4 su bardağı Tam Buğday Unu

Üzeri için;
Susam
Çörekotu

İç Malzemesi;
1 su bardağı peynir (rendelenmiş)
6-7 dal Maydanoz

Yapılışı;
Hamur yoğurma kabına, sarısını ayırdığınız yumurtanın akı ile diğer yumurtanın tamamını, yoğurt, zeytinyağ ve tereyağı koyun iyice karıştırın.Unun yarısı, karbonat ve tuzu ekleyerek yoğurun.Kalan unu da ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.Üzerini nemli bir bez ile kapayarak yarım saat dinlendirin.
İç harcı için peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzun içinde açıp peynirli malzemeden koyun ve şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Tüm hamur bitince üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. kıyır kıyır nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ayyy bayılırım...eve genelde beyaz un sokmayan annelerdenim:))) ama bazı tarifler beyaz unla oluyor bu gerçek arada kaçamak oluyor
    Elleriine sağlık cnm

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe