18 Aralık 2012 Salı

Zeytinyağlı Barbunya



Malzemeler

250 gr barbunya
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet orta boy havuç
yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
tuz, kesmeşeker
2 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı ;

Barbunyaları akşamdan sıcak suda ıslatıyoruz.Ertesi gün suyunu süzdükten sonra tenceremize barbunyaları koyup üzeri bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip barbunyaları haşlıyoruz. Aslında düdüklü tencerede daha çabuk haşlanır ama ben düdüklü tencere kullanamayanlardanım :))
Tenceremize zeytinyağını koyuyoruz.Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip soteliyoruz.Küp küp doğranmış havuçları da ekleyip hafifçe kavuruyoruz.Suyunu süzdüğümüz barbunyaları ekleyip, tuzunu ve sıcak suyu da ekleyip pişiriyoruz.Ocağın altını kapatmaya yakın 2 adet kesmeşekeri ekliyoruz.Barbunyalar piştikten sonra kıyılmış maydanozları da ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.Barbunya zeytinyağlımız dinlendikten sonra ağzı kapaklı bir servis kabına alıyoruz.

Afiyet olsun...

4 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe