21 Ekim 2014 Salı

Yoğurtlu Buğday Salatası

Malzemeler;
2 su bardağı Buğday
1 su bardağı Mısır
4-5 adet Salatalık Turşusu
Yarım demet Dereotu

Üzeri İçin;
3 yemek kaşığı Zeytinyağ
Kırmızı Pul Biber
1,5 su bardağı Yoğurt
2 diş Sarımsak

Yapılışı;
Buğdayları akşamdan sıcak suya koyun. Sabah suyunu süzüp buğdayı haşlayacağınız tencereye alın.Üzerine 3-4 su bardağı sıcak su ekleyin.Buğdaylar yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan buğdayın suyunu süzün.Soğuması için kenara alın. Buğdaylar soğuduktan ve iyice suyu süzüldükten sonra mısır, salatalık turşusu, ince kıyılmış dereotu ekleyip, karıştırın.
Ayrı bir kapta yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın. Buğday salatasının üzerine dökün. Servis yapacağınız zaman sos tenceresinde zeytinyağı ısıtın, kırmızı pul biber ekleyin.Yoğurtlanmış buğday salatasının üzerine döküp servis edin.
Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. Buğday salatasına bayılırım elinize sağlık nefis olmuş

    YanıtlaSil
  2. Merhaba :) Ellerine sağlık harika tarifler var siteni inceledim. Akşama takibe alacağım işyerinde GFC yasaklı maalesef :( Benim bloğuma da beklerim.

    Sevgilerimle...

    http://blogkizsalseyler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Çok severim bunu yaz kış süperdir.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Beklerim...

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe