29 Nisan 2014 Salı

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;
4 adet Yumurta
1 su bardağı Toz Şeker
Yarım su bardağı Su
1 su bardağı Sıvıyağ
1 su bardağı Galeta Unu
1 paket Vanilya
1 paket Kabartma Tozu
1 su bardağı Ceviz yada Fındık
Şerbeti İçin;
2 su bardağı Su
2 su bardağı Toz Şeker
Kreması İçin
1lt Süt
1 paket Vanilya
1 paket Krem Şanti
4 yemek kaşığı tepeleme Un;
Yapılışı;
İlk önce şerbeti yapın, soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri derin bir kapta mikserle iyice karıştırın.Sıvı yağ, su, galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son cevizleri ekleyip, karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Fırından çıkan tatlının ilk soğukluğu geçince soğumuş şerbeti dökün, çekene kadar bekleyin.
Kreması için, krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencereye alın, karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alın, içine toz krem şanti döküp mikserle karıştırın.
Hazırlanan kremayı, şerbetini çekmiş tatlının üzerine dökün. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Servis yaparken ben fındık kullandım. Fıstık, Hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısını akşamdan yapıp buzdolabında dinlendirirseniz daha güzel oluyor. Cevizlide güzel olmuştu ama gelecek sefer fındıklı yapacağım. Cevizin tatlıları karartmasını ve kavrulmamış olduğu için bıraktığı tadı pek sevmiyorum.

5 yorum:

  1. lezzetli gözüküyor :)
    elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım.çok severim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok sevilen bir tatlı bende sık yaparım ama su koymuyordum nefis eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Kıbrıs tatlısıyla ilk kendi iş yerimizde tanıştık herkes o gün tatlıyı çok beğenerek yedi ve hatta kendi forum sitemizde paylaşımlarda bulunduk.. bende bunun üzerine tam tarifini aşçılarımızdan alarak denedim ve misafirlerima zaman zaman ikram etmiştim. sizinkide çok güzel görünüyor elinize sağlık. minik bir not: kavrulmuş ceviz veya fındık koyduğunuzda lezzeti ikiye katlanıyor . güzel paylaşımlarda buluşmak üzere sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  5. Bende yapiyom cidden cok seviliyor cok guzel bir tatli ama ben icine 1 su bardagi da hindistan cevizi koyuyom ama su yok benim tarifimda afiyet olsun

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe