30 Temmuz 2013 Salı

Revani

Malzemeler;
3 adet Yumurta
1 su bardağı Yoğurt
Yarım su bardağı Sıvı Yağ
1 su bardağı Şeker
1 su bardağı İrmik
1 su bardağı Un
Yarım Limon Kabuğu Rendesi
1 paket Kabartma Tozu
 
Şerbeti İçin;
3 su bardağı Su
3 su bardağı Şeker
Yarım Limon Suyu
 
Yapılışı;
İlk önce şerbetini hazırlayın. Şerbet için tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatın. Şerbet koyu kıvama gelince içine yarım limon suyunu ekleyin.5 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın. (Şerbeti ilk önce hazırlıyoruz çünkü revani sıcak, şerbeti soğuk olacak)
Yumurta ve şekeri mikserle karıştırın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyin. Un, irmik, limon kabuğu rendesi ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yağlanmış küçük boy dikdörtgen borcama döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Revani fırından çıktıktan sonra 2-3 dakika ilk sıcaklığının geçmesi için bekletin. Soğumuş olan şerbeti sıcak revaninin üzerine dökün.
Şerbetini iyice çektikten sonra Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet olsun...

2 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe