30 Nisan 2014 Çarşamba

Çıtır Börek

Malzemeler;
6 adet Yufka

Arasını Islatmak İçin;
1,5 su bardağı Sıvı Yağ
4 yemek kaşığı Un
2 yemek kaşığı Sirke

İç Malzemesi,
5-6 adet Pırasa
1 yemek kaşığı Salça
2 yemek kaşığı Zeytinyağ
Tuz
Yarım çay Bardağı Su

Üzerine Sürmek İçin;
1 adet Yumurta Sarısı

Yapılışı;
İlk önce iç harcı hazırlayın.Pırasaları yıkadıktan sonra incecik doğrayın.Tencereye zeytinyağı koyup ısıtın. Salçayı ekleyin, kokusu çıkana kadar kavurun.Üzerine doğranmış pırasaları, suyu ve tuzunu ekleyin, 10-15 dk soluncaya kadar pişirin.Soğuması için kenara alın.

Yufkaların arasını ıslamak için bir kapta sıvı yağ ve unu çırpın,sirkeyi ekleyin, karıştırın.

Yufkalardan birini tezgahın üzerine serin, üzerine hazırladığınız karışımdan sürün.Üzerine ikinci yufkayı serip, karışımdan sürün.Yufkaları 12 eşit üçgene bölün. Üçgenlerin geniş kenarına hazırladığınız pırasalı harçtan koyup, sigara böreği sarar gibi sarın. Kalan yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Nebiyecim ben bunu sadece sıvı yağ ve su sürüp yapıyorum. Un ve sirke ne işe yarıyor burada? bir de sirke kokmuyo mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Füsun'cum sirke çıtırlık veriyor, hiç kokusu olmuyor ,un da elde açma börek havası veriyor :))

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım..
    Sirkeli böreğe ikinci rastlayışım sanırım yapıp deneme vakti geldi…
    Afiyetler olsun…
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Emel Hn,mutlaka deneyin beğeneceğinizi sanıyorum.
      sevgiler

      Sil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe