19 Mart 2015 Perşembe

Tuzlu Kurabiye

Malzemeler
250 gr Tereyağ (oda sıcaklığında)
2 çorba kaşığı Pudra Şekeri
1 tatlı kaşığı Tuz
1 çay bardağı Sıvı Yağ
1 çay bardağı yarısı Elma Sirkesi yarısı Su
1 çay kaşığı Mahlep
1 paket Kabartma Tozu
4,5 su bardağı Un

Üzeri için;
Susam

Yapılışı;
Tüm malzemeleri karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru merdane ile  açın, istediğiniz kalıpla keserek tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam dökün.180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Bu tariften ortalama 70-80 adet tuzlu kurabiye çıkıyor.
Ben diş buğdayında hazırladığım için diş şeklinde kalıpla kestim.
Doğum günleri için harfli kurabiyeler de yapmak için uygun bir tariftir.

Not:Bu tarifte hamurun içinde yumurta yok,sadece üzerine yumurta sarısı sürülüyor.

Afiyet olsun...

24 yorum:

  1. kıyır kıyır çok güzel .ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  2. aaa çok güzel olmuşlar torunumun dişleri çıktığında aklımda olsun elinize sağlık

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, inşallah çok zorlamadan çıksın dişleri torununuzun, sevgiler

      Sil
  3. Görselde sunumda harika,tarif içinde yumurta olmamasıda hoşuma gitti.Ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
  4. Sunum harika tadı da güzeldir eminim ellerine sağlık ♥

    YanıtlayınSil
  5. Diş kurabiyesinin tuzlusunu görmemiştim hiç. Güzel olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, genelde şeker hamurlu kurabiye yapılıyor.Ben hem şeker hamurlu hemde tuzlu olarak yaptım.Sevgiler

      Sil
  6. çok güzeller bayıldım ellerinize sağlık...

    YanıtlayınSil
  7. ayy çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık...

    YanıtlayınSil
  8. diş şeklinde çok güzel olmuş... elinize sağlık:)

    YanıtlayınSil
  9. diş kurabiyeleri tatlı olurdu hep bu çok güzel olmuş elinize sağlık

    YanıtlayınSil
  10. Güzel olmuşlar.Ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
  11. çok cici olmuş ellerinize sağlık:)

    YanıtlayınSil
  12. Merhabalar. Tarifinizi denemek istiyorum fakat sirke ve su kısmını anlamadım. Yarim bardak sirke yarim bardak su mu kullanmam gerekli

    YanıtlayınSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe