Malzemeler;
Yarım kg Bezelye
300 gr Dana Kuşbaşı
1 adet Soğan
2 adet Havuç
2 adet Patates
Tuz
2 yemek kaşığı Domates Salçası
2 yemek kaşığı Zeytin Yağ
Yapılışı;
Etleri tencereye alarak ocağın altını orta ateşte açın. Etler suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
Tencereye zeytinyağı, yemeklik doğradığınız soğanları ve havucu koyup, hafifçe kavurun.Salçayı ekleyin.Etleri ekleyip, karıştırın.
Bezelyeleri ve küp küp doğranmış patatesleri ekleyin.2 su bardağı sıcak su ilave edin.
Tuzunu katın.Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Yanında sade pilav ile her mevsim tercihim...Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, evet sade pilav çok yakışıyor yanına
SilBayıldım tarife, Ramazanda da süper gider ;) Elinize sağlık ;)
YanıtlaSilEllerinize sağlık,paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilElinize sağlık..
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilçok sevdiğim bir yemek tir canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbezelye sevdiğim bir sebze ama sade yanına sadece pilavla tercih ediyorum..
YanıtlaSiltam da mevsimi, afiyet olsun
YanıtlaSil