16 Haziran 2014 Pazartesi

Patatesli Peynirli Rulo Börek


Malzemeler;
4 adet Yufka
4-5 adet Patates 
1 su bardağı rendelenmiş Beyaz Peynir
Yarım demet Maydanoz
Tuz, Karabiber

Islatmak İçin;
200 gr Tereyağ
2 adet Yumurta
1 çay bardağı Süt
5 çorba kaşığı Yoğurt

Üzerine Sürmek İçin;
1 Yumurta Sarısı
1 yemek kaşığı Zeytinyağ

Yapılışı;
Patatesleri haşlayın,haşlandıktan sonra suyunu süzüp,ezin. Patates, peynir, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın.
Tereyağını eritin. Çukur bir kasede tereyağ, süt,yoğurt, yumurtayı çırpın. Yufkayı tezgaha serin üzerine fırça yardımıyla sıvı karışımdan sürdükten sonra patatesli peynirli iç malzemesini koyun.Üzerine ikinci yufkayı serip yine aynı işlemi yapın.Yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.Bittikten sonra rulo şeklinde sarıp, ortadan ikiye kesin.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. 
Dinlenen böreği ince ince dilimleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Böreklerin üzerine bir kapta karıştırdığınız yumurta sarısı, zeytinyağlı karışımdan sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe