28 Nisan 2014 Pazartesi

Midye Börek

Merhaba,
Güzel bir hafta olsun hepimize
Midye Börek bu aralar sıkça yaptığım börekler arasında, fazla yapıp buzluğa koyuyorum misafir geldiğinde çıkarıp pişiriyorum.  Bu tarifte iç harç olarak peynir kullandım ama kıyma, yeşil mercimek, pırasa iç harç olarak kullanılabilir. Özellikle yeşil mercimekle yaptıklarım çok beğeni aldı.
 
Beni facebook da takip etmek isterseniz buraya tıkladıktan sonra beğenmeniz yeterli.
 
 
Malzemeler;
3 adet Yufka
50 gr Tereyağ
Yarım su Bardağı Su 
1 adet Yumurta Sarısı (üzerine sürmek için)
 
İç Harcı;
Rendelenmiş Beyaz Peynir
Maydanoz
 
Yapılışı;
Sos tenceresine suyu ve tereyağını koyarak eritin, soğuması için kenara alın.
Yufkaların her birini dört eşit üçgen parçaya kesin. Yağlı su karışımını yufkaların üzerine sürün.
Üçgen yufka parçasını karşıdaki geniş kenara doğru büzerek ortada toplayın. Orta kısımdan her iki ucunu aşağıya doğru kıvırın. Alt kısımdaki geniş alana hazırladığınız iç harcı koyun ve yanlardan hafifçe içe doğru katlayın. Rulo şeklinde sarın. Ruloyu ters çevirerek pileli kısmı üst tarafa gelecek şekilde yağlı kağıda serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.
  






3 yorum:

  1. okadar yapımını öğrendim ama yapmak kısmet olmadı bu böreği elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. mercimekli yapmak harika fkirmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ayyy bayıldım buna ben yaa ,hem çok kolay hem de görüntüsü süper ,ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe