11 Temmuz 2013 Perşembe

İslim Kebabı

Merhaba,
İslim Kebabını ister köfteyle ister parça etle yapabilirsiniz. Her şekilde patlıcana yakışıyor. Patlıcanın bol olduğu günlerde bol bol patlıcanlı tarifler yapıyorum bende.
İslim Kebabı, Pilav ve Cacıkla tüketebilirsiniz.
 
Malzemeler;
500 gr Kıyma
2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
2 orta boy Soğan
Tuz, Karabiber
2-3 diş Sarımsak
2 yemek kaşığı Domates Salçası
1su bardağı Su
Domates
Kaşar Peyniri
1 kg Patlıcan
Sıvıyağ
 
Yapılışı;
Tüm malzemeleri köfte yapar gibi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekil verdikten sonra kızartın.
Patlıcanları alacalı soyun, boyuna dilimleyin. Çok ince olmamasına dikkat edin, ince olursa köfteleri sararken dağılabilir. Patlıcanları kızartın.
Kızaran patlıcanları, fazla yağını alması için peçete üzerine alın. Patlıcanları çaprazlamasına yerleştirin ve içine köfte koyarak patlıcanları köftenin üzerine kapatıp pişireceğiniz fırın kabına yerleştirin. Üzerine kürdan batırıp domates yerleştirin.
Tüm malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Salçalı su yapıp üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından almaya 5 dakika kala üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri koyun ve peynir eriyene kadar  fırında tutun.
Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. evimde misafirlerim için yapacağım yemekler sıralamasında ilk sırada yer alıyor :) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Canımm ellerine sağlık,çokta güzel olmuş..Tablo gibi duruyor..

    YanıtlaSil
  3. çok şık sunumlu bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. mımmmm bayılırım :) eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
  5. Zevkle yaptığım bir yemektir...
    Lezzeti de mükemmel oluyor ellerine sağlık canım...
    Nefissss görünüyor...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. bende yaparım ramazanda muhakkak eline sağlık güzel menü hele pilav ve çaçıkla

    YanıtlaSil
  7. Berrin Başaran2 Ağustos 2013 20:27

    Bugün gördüm güzel görünüyor canım çekti, yarınki iftar yemeğine islim kebabı tarifini deneyecem. Sonra fikrimi söylerim artık:)

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim yorumunuzu bekliyorum sevgiler :))

    YanıtlaSil
  9. Berrin Başaran5 Ağustos 2013 17:52

    Hafta sonu denedim, lezetli oldu herkes çok beğendi. tarifiniz için teşekkürler. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim Berrin Hanım, sizin de ellerinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe