13 Temmuz 2013 Cumartesi

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı


Malzemeler;
1 lt Süt
3 kahve fincanı Şeker
3 kahve fincanı Un
Yarım paket Margarin
1 paket kakaolu Bisküvi
1 paket Vanilya
 
Üzerini süslemek için,
Renkli Şekerleme
Tarçın, Hindistan Cevizi

Yapılışı;
Tencereye margarini koyup, eritin. Unu ilave ederek kısık ateşte unun rengi koyulaşmadan 2 dakika kavurun.
Şekeri ilave ettikten sonra azar azar karıştırarak sütü ilave edin. Tatlı koyulaşmaya başlayınca vanilya ve margarini ilave edin. Ocaktan aldıktan sonra mikserle 5 dakika çırpın.
Tavuk göğsünün yarısını borcama dökün, arasına rondodan geçirilmiş bisküvileri koyun. Kalan tavuk göğsünü üzerine dökün.
Servis sırasında üzerine rondodan geçirilmiş bisküvi ve renkli şekerlemeler ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Bir gece önceden yapıp buzdolabında dinlendirdiğiniz de tatlı daha kolay kesilecektir. İsterseniz üzerine Hindistan cevizi ya da tarçın ile süsleyerek te servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Acaba o güzel tadı,margarin mi veriyor. Ama benim bunu şu diyet aşamasında yemem mümkün değil, sadece iç geçirebilirim.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba çok yerinde bir tesbit:)) bence de kesinlikle o tadı margarin veriyor.

    YanıtlaSil
  3. çok sevdiğim tatlıdır canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık arkadaşım mis mis sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım..
    hafif ve çok tercih edilen bir lezzet..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. yaz tatlısı fena olmaz sanırım olsada yesek eline sağlık canım

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe