19 Kasım 2013 Salı

Kuru Börülce Zeytinyağlısı

Günaydın,
Zeytinyağlı yemekler en sevdiklerimdendir. Dolayısıyla evde de sık sık hazırlarım.Bugünde börülce zeytinyağlısı tarifim var.

Malzemeler;
2 su bardağı Börülce
1 orta boy Havuç
1 orta boy Soğan
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 su bardağı sıcak Su
1 yemek kaşığı Salça
1 tatlı kaşığı Şeker
Tuz
 
Yapılışı;
Börülceleri akşamdan sıcak su ile ıslatın. Ertesi gün, suyunu süzdüğünüz börülceleri tencereye koyun, üzerine sıcak su ekleyerek, haşlayın.(Düdüklü tencerede haşlayabilirsiniz ben düdüklü tencere kullanamadığım için normal şekilde haşlıyorum :)) Yeterince haşlandıktan sonra börülcelerin suyunu süzün. Tencereye zeytinyağını koyun, ısıtın. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyin, şeffaflaşana kadar kavurun. Küçük küçük doğranmış havucu ekleyin, salçasını ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine, börülceleri ekleyin, sıcak suyu ilave edip, tuzunu ekleyin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine bir tatlı kaşığı tozşeker serpin ve karıştırın.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Barbunya pilkinin börülce versiyonu olmuş,eminim bu da en az onun kadar nefistir,elinize sağlık,sevgiler...

    YanıtlayınSil
  2. Barbunya pilakinin börülce versiyonu olmuş,eminim bu da en az onun kadar nefistir,elinize sağlık,sevgiler...

    YanıtlayınSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe