Güzel bir hafta sonu olması dileklerimle,
Bugün hafta sonu kahvaltılıları için yapabileceğiniz güzel bir börek tarifim var. Hadi akşamdan yapın böreği, dolapta dinlendirin. Yarın sabah siz çayı demleyip, masayı hazırlayana kadar sıcacık böreğiniz hazır olsun. Ben ıspanaklı ve lor peynirli yaptım ama dilediğiniz iç malzeme ile yapabilirsiniz.
Kasım ayı da geldi, bizim de 30 haftamız doldu. Günler, haftalar geçip oğluşuma kavuşma zamanı yaklaştıkça heyecan da artmaya başladı.Bende bu aralar bol bol araştırmakla, alışveriş yapmakla geçiriyorum günlerimi. Sabırsızlıkla bekliyorum aldığım cicileri üzerinde görmeyi canım oğlumun.
Malzemeler;
4 adet Yufka
2 demet Ispanak
1 su bardağı tuzsuz Lor Peyniri
Yarım yemek kaşığı Zeytinyağ
Yufkaları Islatmak İçin,
1,5 su bardağı Süt
Yarım su bardağı Zeytinyağı
1 su bardağı Yoğurt
2 adet Yumurta
Yapılışı;
Yıkanmış ıspanakları irice parçalar halinde doğrayın. Yarım yemek kaşığı zeytinyağ koyduğunuz tavaya ıspanakları ekleyin. Soluncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğuması için kenara koyun. Ilındıktan sonra lor peynirini ekleyip, güzelce karıştırın.
Süt, yumurta, yoğurt ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Tezgaha serdiğiniz yufkayı ortadan ikiye bölün. Sıvı karışımdan fırça yardımı ile her tarafına güzelce sürün. Yufkanın geniş kenarına ıspanaklı harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlayarak koyun. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın. Üzerine kalan sıvı karışımı dökün. Susam, çörekotu serperek 180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun...
enfes olmus elıne sağlık
YanıtlaSilçok severim ıspanaklı hamurişlerini.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilböreğin nefis görünüyor..
sevgiler..
Çok ama çok severim nefissss görünüyor...
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
Sevgiler...
Muhteşem görünüyor. Yumuşacık olmuş ve çok güzel pişmiş. Eminim lezzeti mükemmeldir.
YanıtlaSilIspanağı her türlü çok seviyorum.
Ellerinize sağlık.