8 Şubat 2016 Pazartesi

Kakaolu Islak Kek

Merhaba
Haftaya tatlı yiyelim tatlı başlayalım.Çok pratik ve kolay bir tatlı, bir dilim yedikten sonra bir dilim daha mutlaka yemek istedikleri Kakaolu  Islak Kek

Malzemeler,
3 adet Yumurta
1 su bardağı Toz Şeker
1 su bardağı Süt
Yarım su bardağı Sıvı Yağ
2 su bardağı Un
1 pk kabartma Tozu
1 pk Vanilya
4 yemek kaşığı Kakao

Sosu İçin:
Yarım su bardağı Toz Şeker
2 su bardağı Süt
Yarım su bardağı Sıvı Yağ
2 yemek kaşığı Kakao

Üzeri için,
Hindistan Cevizi

Yapılışı,
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Süt,sıvı yağ ekleyip,karıştırın.
Kakaoyu ekleyin,kabartma tozu,vanilya ve unu ekleyin ve karıştırın.Yağlanmış büyük boy yuvarlak borcama dökün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Kek fırında pişerken sos malzemesini hazırlayın. Sosu bir taşım kaynattıktan sonra altını kapayın.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra (yaklaşık5-6 dakika) istediğiniz şekilde dilimleyin.
Pişen sosu üzerine dökün, kekin sosu çekmesini bekleyin.
Üzerine hindistan cevizi serpip servis yapın.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Enfes görünüyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, oktay usta yemek tarifleri olarak sitemizde geniş kapsamlı bir tarif yarışması düzenliyoruz. Sizde katılmak isterseniz kendinize ait olan tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
    http://www.oktayusta-yemektarifleri.com/p/tarif-gonder.html

    YanıtlaSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe