4 Şubat 2016 Perşembe

Kütük Pasta

Merhaba;
2016 geldi hoş geldi hatta ikinci ayına bile girdik.Bende ancak yeni bir tarif ekleyebiliyorum.
Umarım bu yıl bloguma daha sık tarif ekleyebilirim.
Kütük Pastayı yeni yıl akşamı için hazırlamıştım.Sizde yapmak isterseniz tarif;

Malzemeler;
5 adet Yumurta
10 yemek kaşığı Toz şeker
10 yemek kaşığı Un
1 pk Vanilya
1 pk Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Kakao

İç Kreması
1 paket Hazır Krema
1 su bardağı Soğuk Süt

Ganaj;
1 pk Krema (200 ml)
200 gr Çikolata

Üzeri için;
1 yemek kaşığı Kakao
1 yemek kaşığı Pudra Şekeri

Yapılışı;
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.Krema kıvamına gelince un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyin.Bir kez karıştırın gerisini tahta kaşıkla alttan üste yavaşça karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine eşit şekilde güzelce yayın.Tepsiyi tezgaha bir kaç kez vurun iyice dağılsın.180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.Kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edin,Pişmemişse biraz daha pişirin.Fırın dereceleri farklı olduğu için sizinkinde daha uzun yada daha kısa sürede pişebilir.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra yağlı kağıt üzerinde yavaşça rulo yapın.

Hazır kremayı üzerinde yazan tarife göre hazırlayın.Dolaba kaldırın.

Ganaj için; 200 ml kremayı ısıtıp ocaktan alın içine 200 gr çikolatayı ekleyip çikolata iyice eriyinceye kadar karıştırın.Soğuması için cam kaseye alın.

Rulo yaptığınız keki yavaşça açın içine hazırladığınız kremayı ve istediğiniz meyveyi koyun ve sarın.
Üzerine ganaj sürün.Çatalla yol yol çizgi yapın,Kenarından verev şekilde kesin.Yan tarafına yapıştırın biraz daha ganaj sürün. Üzerine kakao ve pudra şekeri serpin.İstediğiniz şekilde süsleyin.

Kütük Pastaya'nın kekini yapmaya başlamadan önce krema ve ganajı hazırlayın.Soğuması için bekletin.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe