22 Kasım 2015 Pazar

Vişneli Kek

Malzemeler;
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kase Vişne (çekirdekleri ayıklanmış)
2,5 su bardağı un

Yapılışı ;
Yumurta ve şekeri, mikserle 5-6 dakika çırpın.Sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.Kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu ilave edip, vişnelerin yarısını ekleyip,karıştırın. Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayın.Kek hamurunu kalıba döküp, kalan vişneyi eşit şekilde hamurun üzerine ekleyin.175 derece önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
Pişip pişmediğini kürdan testi ile anlayabilirsiniz. Kürdanı batırdığınızda kuru çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Bu kek için 28 cm lik kalıp kullanıyorum.


3 yorum:

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe