1 Aralık 2017 Cuma

Tahinli Kabak Tatlısı




Malzemeler
1 kg temizlenmiş Balkabağı
600 gr Tozşeker
3-4 adet kabuk Tarçın
4-5 adet Karanfil
1 su bardağı Tahin
1 su bardağı kıyılmış Ceviz

Yapılışı
Kabaklar istenilen büyüklükte dilimlenir. Fırın kabına dizilir ve şeker kabakların üzerine serpilir.Kabuk tarçın ve karanfil eklenir.Kabaklar sulanıncaya kadar 5 saat bekletilir.(Geceden de bu işlemi yapabilirsiniz )
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika kabaklar yumuşayıp şerbetini çekene kadar pişirilir.Üzerine tahin gezdirilip beş dakika daha fırında tutulur.Servis tabağına alınan kabakların üzerine kıyılmış ceviz konarak servis yapılır.

Afiyet olsun.




0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe