8 Kasım 2012 Perşembe

İrmikli Saray Tatlısı


Merhaba,

Bugün sizlerle annemden aldığım bir tarifi paylaşmak istedim.Annem diye söylemiyorum ama çok güzel tarifleri vardır ve eli de çok lezzetlidir.Bu tarifte onlardan biri.


Malzemeler ;

1çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
yarım paket margarin (erimiş halde)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine sürülecek )
aldığı kadar un
üzerini süslemek için antep fıstığı yada hindistan cevizi

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker

Yapılışı ;

Bir yoğurma kabına bütün malzemeler konur ve karıştırılır.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, elimizde oval şekil verilir.
Fırın tepsisine dizilir.Çatalın ters tarafıyla üzerine  hafifçe bastırılır ve üzerine yumurta sarısı sürülür. 170 derece fırında  pişirilir.Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakılır.Sıcak şerbet üzerine dökülür.Şerbetini iyice çektikten sonra servis kabına alıp, üzerini hindistan cevizi yada antep fıstığı süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. bayıldım buna ,deneyeceğim
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlayınSil
  2. Çok teşekkürler Hande Hanım
    Hem tadı güzel oluyor hem de yapması kolay:))

    YanıtlayınSil
  3. Bayılırım şekerpareye en kısa zamanda yapıp blogumda paylaşıcam ...
    Ellerinize sağlık...
    Sevgi ve saygılarımla...

    YanıtlayınSil
  4. Teşekkür ederim Emel, mutlaka yapmalısın çok lezzetli oluyor.Sevgiler

    YanıtlayınSil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe