2 Aralık 2017 Cumartesi

Zeytinyağlı Barbunya


Malzemeler 

2 su bardağı barbunya 
1 adet orta boy soğan 
1 adet Havuç 
2 diş Sarımsak 
1/2 çay bardağı zeytinyağ 
2 yemek kaşığı domates salçası 
2 küp şeker 
Tuz 


Yapılışı

Barbunyaları bir gece önceden sıcak suya koyun.Ertesi gün barbunyayı  30-35 dakika haşlayın. Zeytinyağını tencereye alın yemeklik doğranmış soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurun.Küp küp doğranmış havucu ve sarımsağı ilave edin. Domates salçasını ekleyin 2-3 dakika kavurun. Barbunyayı ekleyin.Sıcak suyunu ilave edip,kısık ateşte pişirin.Barbunyayı ocaktan almadan 10 dakika önce tuzunu ve şekerini ekleyin.Barbunya yemeğini ılık Yada soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe