1 Mayıs 2013 Çarşamba

321 Poğaça

Güzel bir gün olması dileklerimle Günaydın,
321 poğaça bu aralar pek moda, bende eksik kalmayayım dedim:)) ve geçtiğimiz günlerde misafirliğe giderken götürmek üzere hazırladım.
Yumuşacık ertesi güne de bayatlamayan poğaçalar isterseniz deneyin derim. İç malzemesinde patates kullandım ama kıymanın da çok yakışacağını düşünüyorum. Bir daha ki yapışımda kıymalı yapmayı planlıyorum. Ayrıca hiç yumurta yok, alerjisi olanlar da rahatlıkla yapıp yiyebilirler.
 
Malzemeler;
3 paket Kabartma Tozu
2 su bardağı Yoğurt
1 su bardağı Sıvı Yağ
4,5 su bardağı Un
2 çay kaşığı Tuz
 
İç Malzemesi İçin;
2 adet Soğan
5 adet Patates
1 yemek kaşığı Sıvı Yağ
1 yemek kaşığı Domates Salçası
 
Üzeri İçin,
1 su bardağı Galeta Unu
 
Yapılışı;
Hamuru yoğuracağınız kaba yoğurdu ve sıvı yağı koyun. Kabartma tozlarını ekleyin. Tuzunu ilave edip, azar azar unu ekleyip yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Hamur dinlenirken kabukları soyulmuş patatesleri, tuz ekleyip haşlayın. Patateslerin suyunu süzüp, biraz ılındıktan sonra çatalla ezin. Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve sıvı yağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Salçasını ekleyin. Ezilmiş patatesleri ekledikten sonra 2-3 dakika kavurup ocağın altını kapatın.
Patatesler ılındıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp açın. Ortasına harcını koyup kapatın.
Bir tabağa galeta unu koyun. Poğaçaları önce galeta ununa sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kapadığınız tarafı alta gelecek şekilde dizin.
170 derece fırında pişirin. Üzerine yumurta sürülmediği için rengi çok kızarmayacak.
321 poğaçamız afiyetle yemeğe hazır.

Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. İsmi ilginçmiş:)Güzel görünüyor.Ellerine sağlık tatlım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ismi kullanılan malzemelerin 321 diye azalmasından geliyor:)) sevgiler

      Sil
  2. kıyır kıyır çok seviyorum bu poğaçayı.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Nefis bir poğaça mutlaka herkesin denemesi lazım:)ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, bence de mutlaka herkes en az bir kere denemeli,sevgiler

      Sil

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe