Bu hafta sonu çok güzel bir etkinliğe davetliydim. Medya Evi'nden Özlem Hanım'ın daveti üzerine, Fairy Yemek Danışmanı Gülhan Kara , Fairy Marka yüzü Berna Laçin ve blog yazarı arkadaşlarla toplandık. Bu güzel gün için çok teşekkür ederim.
Bu yıl beşincisi düzenlenen geleneksel
Fairy Yemek Şenliği İstanbul’da start aldı. “Fairy Kuru Fasulye Şenliği”,
“Fairy Hamsi Tava Şenliği”, “Fairy Kavurma Şenliği” ve “Fairy Lokma Şenliği”nin
ardından “Fairy Köfte Şenliği”,
markanın reklam yüzü Berna Laçin ve P&G Türkiye ev sahipliğinde 27 Nisan
Cumartesi Beşiktaş Meydanı’nda gerçekleşti. “Fairy Köfte Şenliği”nde, Fairy’nin en iyi bilinen büyük boy
bulaşık deterjanlarına oranla iki kat daha fazla bulaşık yıkayabilme özelliği,
katılımcılar önünde test edildi.
“Fairy
Köfte Şenliği”nde, 2.2 metre çapındaki dev
tavada aşçılar tarafından hazırlanan 2 ton köfte, gün boyunca 25 bin kişiye
ücretsiz dağıtıldı. İstanbul’dan sonra iki ay boyunca il il gezecek olan “Fairy Köfte Şenliği” ile 14 ilde
toplam 120 bin kişiye 8.5 ton köfte dağıtılacak.
Keyifli geçen sohbette Gülhan Hanım, köfte yapmanın püf noktalarından bahsetti.
Farklı
köfte tariflerini ve püf noktalarını paylaşan ve köfte hazırlarken dikkat
edilmesi gereken noktalardan birinin köftelik kıymanın doğru seçilmesi olduğunu
vurgulayan Fairy Yemek Danışmanı Gülhan
Kara, “Hepimiz köfte severiz, hele
anne köftesi vazgeçilmezdir. Ekmek içi ve soğan köfteye yumuşaklık verir, ayrı
bir lezzet katar. Anne köftesi sıcak veya soğuk yenebilir. Kekik ve kimyon
köftenin vazgeçilmez baharatlarıdır. Köftelerinizin içinin de dışının da iyi
pişmesi için çok yüksek ateşte pişirmemeye ve tavaya dizerken çık sık
olmamasına dikkat edilmeli” dedi.
Fairy'den bir de Anne Köftesi tarifi var;
Anne Köftesi
Hazırlama
süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:
800 gr köftelik kıyma
1 büyük kuru soğan
4 dilim bayat ekmek
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber, nane
Gerekli malzeme:
800 gr köftelik kıyma
1 büyük kuru soğan
4 dilim bayat ekmek
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber, nane
Soğanı rendeleyip maydanozu kıyın. Ekmekleri ıslatıp sıkın.
Kıymayı yoğurma kabına alıp soğan, ekmek için, kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve baharatları kıymaya ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp 30 dk kadar dinlendirin.Elinizi
ıslatarak karışımdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp avuç içinde
şekillendirin.Bir
kızartma tavasına yeteri kadar sıvıyağı koyup ocağı yakın ve yağı kızdırın.Köfteleri
ekleyin ve her iki tarafını da çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp
yanında salata, pilav, ayranla birlikte veya ekmek arası yaparak sıcak servis
yapın.
Ne kadar güzel bir gün geçirmişsiniz orada olmayı isterdim:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim, gerçekten çok keyifli bir gün oldu.sevgiler
Silçok keyifli bir gündü,hepinizi tekrar görmek çok güzeldi,en kısa zamanda tekrar görüşmek üzere canım...
YanıtlaSilSeni de görmek güzeldi canım, böyle keyifli ve güzel günleri tekrarlayalım.Sevgiler:))
Sil