Malzemeler
10 adet Kuru Patlıcan
20 adet Kuru Biber
2 adet orta boy Soğan
2 diş Sarımsak
1/2 demet Maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru Nane
2 tatlı kaşığı Domates Salçası
1 tatlı kaşığı Biber Salçası
Tuz
2 su bardağı Pirinç
1 su bardağı Zeytinyağ
1 çay bardağı Nar Ekşisi
Yapılışı
Patlıcan ve biberleri ayrı ayrı haşlayıp,soğuması için kenara alın.
Pilav tenceresine zeytinyağının yarısını koyup,ısıtın.Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.İnce doğranmış sarımsağı ekleyin.Biber ve Domates salçalarını ekleyip,karıştırın.Yıkanmış pirinçleri ekleyip,sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin.Kısık ateşte pirinçler diri kalacak şekilde pişirin.En son ince doğranmış maydanoz,kuru nane ve nar ekşisinin yarısını ekleyip,ocağın altını kapatın.İç harç ılındıktan sonra karıştırın.Soğuyan patlıcan ve biberlerin içini yarısına kadar doldurup,ağızlarını açılmayacak şekilde kapayın.Pişireceğiniz tencereye dizin üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ve zeytinyağ ekleyip pişirin.Üzerine porselen bir tabak kapatın.Ocaktan almaya 5 dakika kala dolmaların üzerinden tabağı alın kalan nar ekşisini üzerinde gezdirin.Tencerenin kapağını kapatıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder