19 Mayıs 2018 Cumartesi

Perde Pilavı



Malzemeler
1 adet tavuk 
5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 orta boy soğan
Pilavı için,
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3 su bardağı pirinç
4 bardak sıcak tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı Yenibahar 
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Tuz 
Hamur için
3 adet yumurta 
1 tatlı kaşığı tuz
1/ 2 su bardağı sıvı yağ
3,5 su bardağı un
Tereyağ,
3 yemek kaşığı Badem
Yapılışı 
Tavuk genişçe bir tencerede tuz,tane karabiber ve kabuğu soyulmuş soğan konarak haşlanır.Haşlandıktan sonra suyu süzülüp kenara alınır.Tavuk küçük parçalara bölünür.
Bademler haşlanır, Haşlandıktan sonra kabukları soyulur.
Pilav için tencereye sıvı yağ konur,fıstık ilave edilip kavrulur.Kuş üzümü ilave edilir.Pirinçler eklendikten sonra baharatlar ve tavuk suyu eklenip,pilav tam pişmeden pirinçler diri kalacak şekilde ocaktan alınır.
Hamur için gerekli malzemeler yoğrulur.Merdane ile perde pilavını yapacağınız kap genişliğinde açılır.
Perde pilavının pişeceği kap tereyağ ile yağlanır,bademler dizilir.Açılan hamur üzerine yerleştirilir.Fazlası kenarlardan sarkıtılır.
İçine bir kat pilav bir kat tavuk konarak kap doldurulur.En son üzeri kenardan sarkan hamurla kapatılır,kuramaması için tereyağ ile yağlanarak,üzerine folyo kapatıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirilir.Piştikten sonra fırından çıkarılıp üzeri kalınca bir örtü ile örtülüp 15 dakika dinlendirilir.Servis kabına ters çevrilerek sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe