29 Mayıs 2018 Salı

Mantarlı Pilav


Malzemeler

3 su bardağı pirinç
1/2 çay bardağı Sıvı yağ
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 paket mantar
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık Fıstık
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz,Karabiber
Su
Yapılışı
Yıkanmış,pirinç sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.
Pilav tenceresine sıvıyağ ve tereyağı konulur.Dolmalık Fıstık konularak kavrulur.Temizlenmiş ve ince doğranmış mantar,kuş üzümü ilave edilerek 5 dakika daha kavrulur.Suyu süzülmüş ve yıkanmış pirinç ilave edilip, pirinçler kavrulduktan sonra suyu ilave edilir.
Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirilir.Ocaktan alındıktan sonra karabiber ve yenibahar ilave edilip,karıştırılır.Tencerenin Kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır.
Ilık olarak servis edilir.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe