27 Nisan 2020 Pazartesi

Simit






Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya veya 1 paket toz maya
6-6.5 su bardağı un(un cinsine göre )

Üzeri için
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1/2 çay bardağı su
Susam

Yapılışı
Hamur yoğuracağınız kaba,ılık su,süt,sıvı yağ,toz şeker ve mayayı koyup karıştırın.
5 dakika bekletin.Azar azar unu ve tuzunu ekleyin.
Kontrollü olarak unu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika mayalandırın.
Geniş bir kapta pekmez ve suyu karıştırın.
Mayalanan hamuru tezgahta bir kez daha yoğurun.
Hamuru, mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
Her bir bezeyi eşit 2 eşit parçaya bölün.
Rulo şeklinde şeritler yapıp birbirine dolayarak simit şeklini verin.
Simitleri önce pekmezli karışıma sonra susama bulayıp,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Şeker Mutfağımız by GeCe